De SC+90 is een ronde brandwerende vlinderklep met brandweerstand tot 90 minuten. 

Deze brandwerende vlinderklep kan worden geplaatst in ventilatiekanalen bij wanddoorgangen om brandvoortplanting tegen te gaan.  

Standaard zijn de vlinderkleppen uitgerust met een eenvoudig smeltloodmechanisme. 

 • Lichtgewicht
 • Getest volgens EN 1366-2 bij een cte druk van 300Pa
 • Minimaal drukverlies
 • Geschikt voor verschillende wandtypes
 • Geschikt voor plaatsing in massieve wand, massieve vloer en flexibele wand (metal stud gipskarton wand)
 • Montagevriendelijk
 • Onderhoudsvrij
 • Voor binnentoepassingen

Opties

Omschrijving Brandklep Vlinderklep SC+90 Rf-t

Vlinderklep

Voor luchtkanalen met een kleine diameter zijn de ronde vlinderkleppen een compacte brandwerende oplossing. Ze worden in het kanaal ter hoogte van de wand geplaatst om te beletten dat het vuur zich voortplant. Vlinderkleppen zijn heel makkelijk te installeren. Er zijn twee versies verkrijgbaar: de gewone ronde vlinderklep en de vlinderklep met afwerkingsventiel 'V' voor installatie aan het uiteinde van een luchtkanaal.

Vlinderkleppen zijn vervaardigd uit verzinkt plaatstaal voor de behuizing met een klepbladen van calciumsilicaat plaat, grafiet vuurbestendig laminaat, thermische smeltlood en poederverf.

Alle vlinderbrandkleppen worden standaard voorzien van een thermische smeltlood die de veren activeert en zodoende de klep¬bladen doet sluiten, in geval een temperatuur van 72 °C (met een speling van ± 1,5 °C) bereikt of overschreden wordt.

Hoe werkt een brandwerende vlinderklep?

De ronde vlinderklep is een compacte brandklep voor luchtkanalen met een kleine diameter. Zij is bijzonder geschikt voor residentiële gebouwen en wordt gekenmerkt door een gemakkelijke installatie. Er zijn twee versies verkrijgbaar: de gewone ronde vlinderklep SC+ en de vlinderklep met afwerkingsventiel SCV+. Het toepassingsgebied voor deze oplossing hangt af van de lokale regelgeving, bijvoorbeeld omwille van het ontbreken van een extern besturingsmechanisme om het klepblad te resetten, de mogelijkheid om de werking van de vlinderklep te controleren of toegang tot het smeltlood.

 1. De vlinderklep wordt in een metalen ventilatiekanaal met dezelfde diameter geplaatst en op haar plaats gehouden door een rubberen dichtingsring. Een smeltlood houdt de twee halve klepbladen open.
 2. Wanneer de temperatuur in de luchtkoker 72°C bereikt, smelt het smeltlood en sluiten de twee delen van de klep.
 3. Twee borgingslippen vergrendelen de klep in gesloten positie; het brandwerend materiaal zwelt op en garandeert zo de opgegeven vlamen rookdichtheid.

 

 

Meer informatie
Artikel Code Vlinderklep SC+90
Voldoet aan Certificaat - Norm ISO 14000, ISO 9001, CE, EN 13501-3, EN 1366-2
Geschikt voor Lucht-, Ventilatiekanalen
Brandweerstand tot 30 minuten, 60 minuten, 90 minuten
Brandklep Hoogte (mm) Afhankelijk van de diameter
Bijlagen