Tel NL 085 023 03 47 - Tel BE 0031 85 023 03 47 - Contact@AllesBrandVeilig.nl

Vlinderklep met ventiel SCV+60 150 mm

Vlinderklep met ventiel SCV+60 150 mm

Normale prijs: € 51,17

€ 48,61 Incl. BTW: € 58,82

De vlinderklep SCV+60 is een ronde brandwerende vlinderklep met rozet met brandweerstanden tot 60 minuten. De brandwerende vlinderklep SCV+60 wordt vooral gebruikt voor montage op het uiteinde van ventilatiekanalen in woningbouw om brandvoortplanting tegen te gaan.

Standaard zijn de vlinderkleppen uitgerust met een eenvoudig smeltloodmechanisme. 

 • Lichtgewicht
 • Getest volgens EN 1366-2 bij een cte druk van 300Pa 
 • Minimaal drukverlies 
 • Geschikt voor verschillende wandtypes 
 • Geschikt voor inbouw in massieve wand, massieve vloer en flexibele wand 
 • Montagevriendelijk 
 • Onderhoudsvrij 
 • Voor binnentoepassingen
Beschrijving

Details

Vlinderklep

Voor luchtkanalen met een kleine diameter zijn de ronde vlinderkleppen een compacte brandwerende oplossing. Ze worden in het kanaal ter hoogte van de wand geplaatst om te beletten dat het vuur zich voortplant. Vlinderkleppen zijn heel makkelijk te installeren. Er zijn twee versies verkrijgbaar: de gewone ronde vlinderklep en de vlinderklep met afwerkingsventiel 'V' voor installatie aan het uiteinde van een luchtkanaal.

Vlinderkleppen zijn vervaardigd uit verzinkt plaatstaal voor de behuizing met een klepbladen van calciumsilicaat plaat, grafiet vuurbestendig laminaat, thermische smeltlood en poederverf.

Alle vlinderbrandkleppen worden standaard voorzien van een thermische smeltlood die de veren activeert en zodoende de klep¬bladen doet sluiten, in geval een temperatuur van 72 °C (met een speling van ± 1,5 °C) bereikt of overschreden wordt.

Hoe werkt een brandwerende vlinderklep?

De ronde vlinderklep is een compacte brandklep voor luchtkanalen met een kleine diameter. Zij is bijzonder geschikt voor residentiële gebouwen en wordt gekenmerkt door een gemakkelijke installatie. Er zijn twee versies verkrijgbaar: de gewone ronde vlinderklep SC+ en de vlinderklep met afwerkingsventiel SCV+. Het toepassingsgebied voor deze oplossing hangt af van de lokale regelgeving, bijvoorbeeld omwille van het ontbreken van een extern besturingsmechanisme om het klepblad te resetten, de mogelijkheid om de werking van de vlinderklep te controleren of toegang tot het smeltlood.

 1. De vlinderklep wordt in een metalen ventilatiekanaal met dezelfde diameter geplaatst en op haar plaats gehouden door een rubberen dichtingsring. Een smeltlood houdt de twee halve klepbladen open.
 2. Wanneer de temperatuur in de luchtkoker 72°C bereikt, smelt het smeltlood en sluiten de twee delen van de klep.
 3. Twee borgingslippen vergrendelen de klep in gesloten positie; het brandwerend materiaal zwelt op en garandeert zo de opgegeven vlamen rookdichtheid.

ONDERDELEN

Onderdelen
 1. Tunnel uit staal
 2. Twee halve ronde klepbladen
 3. Opzwellende voeg
 4. Rubberen dichtingsring
 5. Smeltlood 72°C
 6. 2 blokkeerveren
 7. Eindeloopschakelaar (optie)
 8. Product identificatie

 

Extra informatie

Extra informatie

Geschikt voorLucht-, Ventilatiekanalen
Brandklep Diameter (mm)150 mm
Brandklep Breedte (mm)Nee
Brandklep Hoogte (mm)Nee
Brandweerstand tot30 minuten, 60 minuten
Voldoet aan Certificaat - NormCE, EN 13501-3, EN 1366-2, ISO 14000, ISO 9001
EANNee