TopCoat C Clear Mat 5 kg - Eindlak voor de Wood-C

TopCoat C Clear Mat 5 kg - Eindlak voor de Wood-C

Fire Protection Paint TopCoat C is een transparante matte verf op waterbasis die wordt gebruikt als toplaag / afwerklaag voor de Fire Protection Paint Wood-C verf.

Fire Protection Paint TopCoat C is goedgekeurd in combinatie met de brandwerende verf Wood-C voor brandklasse B-s1,d0.

TopCoat C is noodzakelijk als beschermlaag voor de Wood-C. Tevens zorgt de TopCoat C voor een afveegbaar oppervlak en maakt de brandvertragende verf Wood-C geschikt voor ruimtes waar de luchtvochtigheid > 75% (RH > 75%) bedraagt. Tevens draagt de TopCoat C aan een mooie uitstraling.

  • Watergedragen verf
  • Geschikt voor binnen gebruik
  • Verbruik maximaal 100 gram/m2
  • Beschikt over Europees certificaat in combinatie met Fire Protection Paint Wood-C op hout gebaseerde behandelde materialen met een dikte ≥ 8 mm en een dichtheid ≥ 338 kg/m3 voldoen aan de EN 13501-1 B,s1 d0 (classificatie: Heel moeilijk brandbaar).

Omschrijving TopCoat C Clear Mat 5 kg - Eindlak voor de Wood-C

Voorbereiding

Dek de omgeving af. Het oppervlak dient droog, schoon en vetvrij te zijn.

Aanbrengen

Fire Protection Paint - TopCoat C dient te worden aangebracht bij een temperatuur van boven 10°C. FPP - TopCoat C dient voor gebruik goed geroerd te worden tot een uniforme dispersie. Verbruik: Maximaal 100 gram per m² van de TopCoat C.

Aan brengen met kwast, roller, lucht of airless. Gebruik bij verwerking met airless spuitapparatuur een pomp die een druk kan leveren van 120 - 160 bar en een nozzle grootte van 0,011”-0,017” (inch). Vermijd inademen van de spuitnevel en langdurig contact met de huid. Gebruik bij het spuiten een half- of volgelaatmasker met stoffilter II b (st) tegen de spuitnevel.

Bij het aanbrengen met kwast of roller wordt de kans op 'aanzet strepen' vergroot. Als u kiest voor aanbrengen met de roller adviseren wij u een dunne laag aan te brengen zonder te veel uit te rollen (op het al geverfde oppervlak). Breng de volgende laag op dezelfde manier aan. Herhaal dit tot de aanbevolen hoeveelheid is aangebracht.

Droogtijd

De droogtijden zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de applicatiemethode, benodigde laagdikte, temperatuur en luchtvochtigheid. De Fire Protection Paint TopCoat C is handdroog na circa 1 uur en volledig gedroogd na circa 2 uur (bij 23°C en 50% RV). Volgende laag aanbrengen kan na circa 1 uur.

Certificaten:
Europese brandklasse i.c.m. de Fire Protection Paint - Wood-C volgens EN 13501-1, B-s1,d0

Meer informatie

EAN 7445904818888
Brandvertrager Geschikt voor Hout
Brandvertrager kan voldoen aan NEN-EN 13501

Bijlagen