Brandwerende verf - Wood-S White Wash 6,5 kg - Verf voor onbehandeld hout

Brandwerende verf - Wood-S White Wash 6,5 kg - Verf voor onbehandeld hout

Fire Protection Paint Wood-S is een halogeenvrije mat witte verf op waterbasis voor het tegen brand beschermen van op hout gebaseerde wanden en plafonds, met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3, zoals massief hout, spaanplaat en mdf zodat deze na behandeling kunnen voldoen aan de norm EN 13501-1 B-s1,d0 (Classificatie: Heel moeilijk brandbaar). Fire Protection Paint Wood-S is een opschuimende verf die tot een dikke laag opschuimt bij blootstelling aan hoge temperaturen veroorzaakt door vlammen of intensieve warmte straling door vuur. De ontstane poreuze schuimlaag dooft effectief de warmtestroom naar het behandelde oppervlak waardoor de brandwerendheid wordt vergroot.

  • Watergedragen brandvertragende houtcoating
  • Halogeen vrij
  • Geschikt voor binnen gebruik.
  • Ontworpen voor houten binnenwanden en plafonds gemaakt van massief hout of spaanplaat met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3.
  • Direkt aan te brengen op onbehandeld hout. Geen primer nodig t.o.v. andere brandvertragende verf merken.
  • Verbruik 300 gram per m2 (400 gram per m2 indien afgelakt wordt met topcoat W) voor het behalen van de EN 13501-1 B-s1, d0 (Classificatie: Heel moeilijk brandbaar)
  • Beschikt over europees certificaat dat op hout gebaseerde behandelde materialen met een dikte ≥ 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3 voldoen aan de EN 13501-1 B,s1 d0 (ETA rapport (ETA-18/0223.

Omschrijving Brandwerende verf - Wood-S White Wash 6,5 kg - Verf voor onbehandeld hout

Voorbereiding

Dek de omgeving af. Het oppervlak dient schoon, droog, en vetvrij te zijn. Fire Protection Paint - Wood-S kan alleen worden toegepast op onbehandeld (niet reeds geverfd) hout met een vochtgehalte kleiner dan 15%.

Aanbrengen

Fire Protection Paint - Wood-S dient te worden aangebracht bij een temperatuur van boven de 10°C. De FPP - Wood-S moet voor gebruik goed geroerd worden tot een uniforme dispersie. Verbruik minimaal 300 gram per m² van de FPP - Wood-S op spaanplaat en massieve houtsoorten met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3.

Als een afveegbaar oppervlak en/of in de ruimte de luchtvochtigheid ≥ 75% is dan moet de FPP - Wood-S afgelakt worden met de Fire Protection Paint - TopCoat W en dan dient minimaal 400 gram per m² FPP-Wood-S aangebracht te worden.

Het beste resultaat wordt verkregen als de Fire Protection Paint Wood-S wordt aangebracht door middel van airless spuitapparatuur. Gebruik bij verwerking met airless spuitapparatuur een pomp die een druk kan leveren van 120 - 160 bar en een nozzle grootte van 0,011”-0,017” (inch). Vermijd inademen van de spuitnevel en langdurig contact met de huid. Gebruik bij het spuiten een half- of volgelaatmasker met stoffilter II b (st) tegen de spuitnevel.

Het aanbrengen met kwast of roller is ook mogelijk, maar vergroot de kans op ‘aanzet strepen’. Als u kiest voor aanbrengen met de roller adviseren wij u een dunne laag aan te brengen zonder te veel uit te rollen (op het al geverfde oppervlak). Breng de volgende laag op dezelfde manier aan. Herhaal dit tot de aanbevolen hoeveelheid is aangebracht.

Droogtijd

De droogtijden zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de applicatiemethode, benodigde laagdikte, temperatuur en luchtvochtigheid. De Fire Protection Paint Wood-S droogtijd voor de volgende laag is circa 2 uur en volledig gedroogd na circa 12 uur (bij 23°C en 50% RV). Aanbrengen van de FPP - TopCoat W kan na circa 12 uur.

Certificaten:
Europese brandklasse volgens EN 13501-1, B-s1,d0

Meer informatie

EAN 7445904817850
Brandvertrager Geschikt voor Hout
Brandvertrager kan voldoen aan NEN-EN 13501

Bijlagen

Aanbevolen Producten

TopCoat W Clear Mat 2,5 kg - Eindlak voor de Wood-S, Upgrade en Steel
Speciale prijs € 70,12 € 57,95