Brandwerende verf - Wood-C Clear 6,5 kg - Transparante verf voor onbehandeld hout

Brandwerende verf - Wood-C Clear 6,5 kg - Transparante verf voor onbehandeld hout

Fire Protection Paint Wood-C is een halogeenvrije transparante verf op waterbasis voor het tegen brand beschermen van hout toegepast als wanden en plafonds, met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3, zoals massief hout, spaanplaat en mdf zodat deze na behandeling in combinatie met de TopCoat C kunnen voldoen aan de norm EN 13501-1 B-s1,d0 (Classificatie: Heel moeilijk brandbaar). Fire Protection Paint Wood-C is een opschuimende verf die tot een dikke laag opschuimt bij blootstelling aan hoge temperaturen veroorzaakt door vlammen of intensieve warmte straling door vuur. De ontstane poreuze schuimlaag dooft effectief de warmtestroom naar het behandelde oppervlak waardoor de brandwerendheid wordt vergroot.

  • Direct aan te brengen op onbehandeld hout. Geen primer nodig t.o.v. andere brandvertragende verf merken.
  • Verbruik 250 gram per m2.
  • Aan te brengen in 1 behandeling. Indien gekozen wordt voor 2 lagen bedraagt de droogtijd maar ongeveer 1 uur voor een volgende laag.
  • Het aanbrengen van de Fire Protection Paint Topcoat C kan al na ongeveer 4 uur.
  • Geschikt voor binnen gebruik. Watergedragen en halogeenvrije brandvertragende houtcoating.
  • Na het aanbrengen zal het hout een mooie lichte witte tint / gloed vertonen. Indien dit niet is gewenst kunt u de Fire Protection Paint Wood-C Clear Natural Light Tinted bestellen die een beetje geel getint is waardoor dit de natuurlijke kleur van licht gekleurd hout benaderd. De Wood-C Clear kan ook in een gewenste kleur geleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan grijs, blauw, rood, donker bruin, enz. De nerven, structuur van het hout blijft zichtbaar omdat het een transparante verf betreft.
  • Fire Protection Paint Wood-C Clear in combinatie met de Fire Protection Paint TopCoat C beschikt over een Europees certificaat dat op hout gebaseerde materialen, zoals massief hout of spaanplaat, met een dikte ≥ 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3 voldoen aan de EN 13501-1 B,s1 d0. 
  • Op donkere houtsoorten kunnen wij de Fire Protection Paint Wood-C aankleuren naar de tint van de houtsoort. Tevens kan de verf ook in andere kleuren getint worden zoals (licht-) grijs, blauw, groen, rood, geel, enz.

Wilt u zien wat het resultaat van de Fire Protection Paint op uw houtsoort is kunt u een sample van maximaal 20 x 10 cm van uw hout toesturen. Wij behandelen de helft van dit stukje met de Wood-C brandvertragende verf en de toplaag TopCoat C en sturen het naar u retour zodat u dan kunt beslissen of het gewenste eindresultaat naar uw zin is.

Omschrijving Brandwerende verf - Wood-C Clear 6,5 kg - Transparante verf voor onbehandeld hout

Voorbereiding

Dek de omgeving af. Het oppervlak dient schoon, droog, en vetvrij te zijn. Fire Protection Paint Wood-C kan alleen worden toegepast op onbehandeld (niet reeds geverfd) hout met een vochtgehalte kleiner dan 15%.

Aanbrengen

Fire Protection Paint Wood-C dient te worden aangebracht bij een temperatuur van boven de 10°C en het hout mag niet meer dan 15% vochtgehalte bevatten. De Wood-C moet voor gebruik goed geroerd worden tot een uniforme dispersie. Verbruik minimaal 250 gram per m² van de Wood-C op spaanplaat en massieve houtsoorten met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3.

Om aan de norm B,s1,d0 te voldoen moet de FPP Wood-C afgelakt worden met de TopCoat C. Tevens realiseert u dan een afveegbaar oppervlak en is de brandvertragende verf geschikt voor een ruimte met een luchtvochtigheid ≥ 75%.

Aan brengen met kwast, roller, lucht of airless. Gebruik bij verwerking met airless spuitapparatuur een pomp die een druk kan leveren van 120 - 160 bar en een nozzle grootte van 0,011”-0,017” (inch). Vermijd inademen van de spuitnevel en langdurig contact met de huid. Gebruik bij het spuiten een half- of volgelaatmasker met stoffilter II b (st) tegen de spuitnevel.

Het aanbrengen met kwast of roller is ook mogelijk, maar vergroot de kans op ‘aanzet strepen’. Als u kiest voor aanbrengen met de roller adviseren wij u een dunne laag aan te brengen zonder te veel uit te rollen (op het al geverfde oppervlak). Breng de volgende laag op dezelfde manier aan. Herhaal dit tot de aanbevolen hoeveelheid is aangebracht.

Droogtijd

De Fire Protection Paint Wood-C droogtijd voor het aanbrengen van een eventueel volgende laag is circa 1 uur en volledig gedroogd na circa 4 uur (bij 23°C en 50% RV). Aanbrengen van de TopCoat C kan na circa 4 uur. De droogtijden zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de applicatiemethode, benodigde laagdikte, de temperatuur en luchtvochtigheid. 

Certificaten:
Wood-C i.c.m. TopCoat C voldoet aan de Europese brandklasse volgens EN 13501-1, B-s1,d0

Meer informatie

EAN 7445904816877
Brandvertrager Geschikt voor Hout
Brandvertrager kan voldoen aan NEN-EN 13501

Bijlagen