Transparant, getint en in kleur leverbaar!

Fire Protection Paint Wood-C is een transparante halogeenvrije verf op waterbasis voor het tegen brand beschermen van hout toegepast als wanden en plafonds, met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3, zoals massief hout, spaanplaat en mdf zodat kunnen voldoen aan de norm EN 13501-1 B-s1,d0 (Classificatie: Heel moeilijk brandbaar). 

  • Transparant, Transparant getint en in kleur leverbaar.
  • Verbruik maar 250 gram per m² (~ 209 ml per m² (20 °C))
  • Geschikt voor binnen gebruik. Watergedragen en halogeenvrije brandvertragende houtcoating.
  • Direct aan te brengen op onbehandeld hout. Geen primer nodig t.o.v. andere brandvertragende verf merken.
  • Aan te brengen in 1 behandeling met Airless. Indien gekozen wordt voor 2 à 3 lagen (kwast / roller) bedraagt de droogtijd maar ongeveer 1 uur voor een volgende laag. Het aanbrengen van de Topcoat C kan al na ongeveer 4 uur.
  • Wood-C kan in een volle kleur of een transparante tint worden geleverd. Bijvoorbeeld Natural light wood tinted voor lichte houtsoorten zoals vurenhout en grenen. Of aan moderne tinten grijs, blauw, rood, licht of donker bruin (beits look), enz. De nerven, structuur van het hout blijft zichtbaar bij de transparant tinted varianten.
  • Wood-C beschikt over een goedkeuring / ETA dat op hout en op hout gebaseerde materialen met een dikte ≥ 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3 voldoen aan de EN 13501-1 B,s1 d0. 

Opties

Omschrijving Brandwerende verf hout - Wood-C

Fire Protection Paint Wood-C is een opschuimende verf voor hout die tot een dikke laag opschuimt bij blootstelling aan hoge temperaturen veroorzaakt door vlammen of intensieve warmte straling door vuur. De ontstane poreuze schuimlaag dooft effectief de warmtestroom naar het behandelde oppervlak waardoor de brandwerendheid wordt vergroot.

Voorbereiding

Dek de omgeving af. Het oppervlak dient schoon, droog, en vetvrij te zijn. Fire Protection Paint Wood-C kan alleen worden toegepast op onbehandeld (niet reeds geverfd) hout met een vochtgehalte kleiner dan 15%.

Aanbrengen

Fire Protection Paint Wood-C dient te worden aangebracht bij een temperatuur van boven de 10°C en het hout mag niet meer dan 15% vochtgehalte bevatten. De Wood-C moet voor gebruik goed geroerd worden tot een uniforme dispersie. Verbruik minimaal 250 gram per m² (~ 209 ml per m² (20 °C)) van de Wood-C op spaanplaat en massieve houtsoorten met een minimale dikte van 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3.

Om aan de norm B,s1,d0 te voldoen moet de FPP Wood-C afgelakt worden met de TopCoat C. Tevens realiseert u dan een afveegbaar oppervlak en is de brandvertragende verf geschikt voor een ruimte met een luchtvochtigheid ≥ 75%.

Aan brengen met kwast, roller, lucht of airless. Gebruik bij verwerking met airless spuitapparatuur een pomp die een druk kan leveren van 120 - 160 bar en een nozzle grootte van 0,011”-0,017” (inch). Vermijd inademen van de spuitnevel en langdurig contact met de huid. Gebruik bij het spuiten een half- of volgelaatmasker met stoffilter II b (st) tegen de spuitnevel. Bij aanbrengen met kwast of roller adviseren wij 2 a 3 lagen aan te brengen om egaal de juiste hoeveelheid aan te brengen.

Het aanbrengen met kwast of roller is ook mogelijk, maar vergroot de kans op ‘aanzet strepen’. Als u kiest voor aanbrengen met de kwast of roller adviseren wij u een dunne laag aan te brengen zonder te veel uit te smeren of te rollen op het al geverfde oppervlak. Breng de volgende laag op dezelfde manier aan. Herhaal dit tot de aanbevolen hoeveelheid is aangebracht.

Droogtijd

De Fire Protection Paint Wood-C droogtijd voor het aanbrengen van een eventueel volgende laag is circa 1 uur en volledig gedroogd na circa 4 uur (bij 23°C en 50% RV). Aanbrengen van de TopCoat C kan na circa 4 uur. De droogtijden zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de applicatiemethode, benodigde laagdikte, de temperatuur en luchtvochtigheid. 

Certificaten:
Wood-C en Wood-C i.c.m. TopCoat C voldoet aan de Europese brandklasse volgens EN 13501-1 B-s1,d0 op hout en op hout gebaseerde materialen met een dikte ≥ 8 mm en een dichtheid van ≥ 338 kg/m3.

Meer informatie
Artikel Code Wood-C
Merk Bion Products
Aanbevolen voor Hout Onbehandeld
Glansgraad Mat
Brandvertrager kan voldoen aan EN 13501 B-s1,d0
Bijlagen

Aanbevolen Producten

TopCoat C - Beschermende verf voor de Wood-C
Vanaf € 45,68 € 37,75