Tel NL 085 023 03 47 - Tel BE 0031 85 023 03 47 - Contact@AllesBrandVeilig.nl

Schuim Brandblussers Ajax - Chubb

Niet voor niets worden de Ajax (sproei)schuimblussers in steeds meer situa- ties toegepast. (Sproei)schuimblussers zijn vrijwel overal inzetbaar, zeer ge- bruiksvriendelijk en effectief. Bij blussing geven ze nauwelijksnevenschade en bovendien belasten ze het milieu minder.

(Sproei)schuimblussers zijn gevuld met een premix van water en schuimvor- mend middel of een speciaal vorstbestendig schuim. De blussers hebben een uitstekende bluscapaciteit op vaste-stofbranden. Ook bij vloeistofbran- den is een (sproei)schuimblusser effectief. Door de schuimvorming wordt de brandende vloeistof afgedekt en wordt het vuur gedoofd. Daarnaast levert Ajax Chubb Varel ook schuimblussers voor het blussen van bran- dende in water oplosbare vloeistoffen (alcoholen, esters en ketonen).

De Ajax schuimblussers zijn opgenomen in de STABU-besteksystematiek en de Nederlandse Bouw Documentatie (NBD). Stabutekst: B48 1440.512.f01, NBD 1256-09.

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.

Niet elektrisch geleidend

Sproeischuimblussers hebben een speciale sproeinozzle (straalpijp), die het water/schuimmengsel vernevelt in zeer kleine druppels. Hierdoor is de blusstraal niet elektrisch geleidend. De sproeischuimblusser kan daarom gebruikt worden voor het blussen van onder spanning staande apparatuur tot 1000 volt op 1 meter afstand en is getest tot 35.000 Volt (volgens EN-3).

Vetbrandblusser

Brandende oliën en vetten kunnen niet met de gangbare blusmiddelen geblust worden. Daarom heeft Ajax Chubb Varel speciaal voor horecakeukens een vetbrandblusser ontwikkeld. Deze bevat een speciale blusstof, die een brandende frituurbak kan afdekken en blussen.

Niet vorstvrije ruimten

Ajax Chubb Varel levert speciale schuimblussers die toegepast kunnen worden in niet vorstvrije ruimten. Blussers met deze speciale schuimvullingen hebben een hoge blus-capaciteit en zijn vorstbestendig tot -20oC.