Tel NL 013 52 11 0 22 - Tel BE 0032 13 52 11 0 22 - Contact@AllesBrandVeilig.nl

Blusdekens

Een blusdeken of branddeken is een deken die over een vuur is heen te leggen om het in een vroeg stadium te doven. Het doek bestaat uit een geweven glasvezel, een materiaal dat zeer slecht brandt. Doordat de deken de zuurstof van de vuurhaard ontneemt, dooft het vuur. Het blusmiddel is geschikt voor kleine vloeistofbranden, personen die in brand staan en voor de vlam in de pan (geen frituurpan) en als een deksel niet voorhanden is. Een blusdeken is een zeer eenvoudig te gebruiken blusmiddel, waar men weinig kennis voor nodig heeft. Ook voor dakdekkers is de blusdeken zeer handig om brandgevaarlijke plekken af te dekken wanneer zij met een open vlam bezig zijn.

De onderstaande blusdekens voldoen aan de norm EN 1869:1997. Testrapporten op aanvraag leverbaar.

Ondanks dat onze blusdekens geschikt zijn voor een kleine frituurbrand moeten wij, doordat er zeer veel slechte kwaliteit in omloop is, toch helaas vermelden: Waarschuwing! een blusdeken is niet geschikt voor het blussen van een frituurbrand. Voor het blussen van een frituurbrand raden wij u een vetbrandblusser aan.

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

Blusdekens kopen

Een blusdeken gebruikt u om over een open vuur heen te leggen en op die manier te doven. Het geweven glasvel ontneemt de zuurstof van de vuurhaard voor snelle doving van het vuur. U gebruikt het blusdeken alleen voor kleine vloeistofbranden, mensen die in brand staan en voor een pan die vlam vat. Let op: u kunt er geen frituurpan mee doven!Blusdekens EN 1869

Al onze blusdekens voldoen aan de norm EN 1869:1997. In ons assortiment vindt u enkellaags en drielaags blusdekens in een softbag of hardbox verpakking. Bent u op zoek naar betrouwbare blusdekens voor thuis of in uw bedrijfspand? Bestel dan vandaag nog uw blusdekens online bij AllesBrandVeilig.